Hoppa till innehåll

Dags att anmäla sig till låtskrivarläger i Orsa

Dalapop - Låtskrivarläger

Sommarens läger i Orsa

Dalapop och Orsa kommun och Studiefrämjandet ordnar under sommaren tre låtskrivarworkshops, ledda av Michael Blair och Janne Bäckman och med fler inspiratörer på gästlistan. De tre workshoparna har något olika inriktningar, men metodiken är densamma och var och en som är intresserad av låtskriveri har utbyte av alla tre.

Sommarens workshops är tredagarsworkshops förlagda i Orsa vecka 27, 28 och 31.

Låtskrivarläger 1: v. 27 (3-5 juli)
Vi riktar oss till dig som spelar i band och gärna skriver låtarna tillsammans med dina medmusiker i bandet. Vi avslutar med gig på Orsayran!

Låtskrivarläger 2: v. 28 (10-12 juli)
Vi riktar oss till dig som skrivit ett tag på amatör- eller proffsnivå och som vill ta nästa kliv, tillsammans med andra likasinnade – eller komma igång igen efter att ha kört fast. Alla behöver vi inspiration, var vi än står i skapandet. Vi avslutar på Orsayran!

Låtskrivarläger 3: v 31 (3-5 augusti)
Öppen workshop för alla som skriver, eller vill börja skriva låtar. Alla är välkomna oavsett förkunskaper eller meriter.

Frågor och anmälan görs till Janne Bäckman, Orsa kommun, tel 0250 552129 eller e-post janne.backman@orsa.se. Önskemål om boende och andra frågor framför ni vid anmälan.

Upplägg

Varje tillfälle börjar med ”speed-writingövningar” där vi skriver en låt
tillsammans på så kort tid som möjligt. Detta för att lösa upp skrivkramp och nojjor som vi alla bär på.
Efter detta har vi en rad övningar för att närma oss låtskrivandet från olika aspekter. Vid varje seminarium har vi också ett fullblodsproffs med som deltar på samma villkor som de övriga, men som också delar med sig av sina branscherfarenheter.

Fokus ligger på co-writing. Att jobba fram låtarna tillsammans. Vi kommer också att förse deltagarna med ”songwriters toolbox”, en mängd tips och trix för att inte köra fast i sitt låtskrivande och för att få tillbaka den inspiration som vi alla tappar med jämna mellanrum. Vi kommer också att ge deltagarna information om vilka rättigheter upphovsmännen har, vilka juridiska fallgropar som finns osv.

Om lärarna

Michael Blair och Janne Bäckman har i samarbete med SKAP och Studiefrämjandet ordnat låtskrivarseminarier i Orsa under flera år, oftast i samarbete med gästande låtskrivare.

Michael är slagverkare i grunden och har arbetat med namn som Tom Waits, Elvis Costello och Lou Reed och även varit verksam som producent och låtskrivare – bland annat i samarbete med Weeping Willows och The Rasmus. Han är flitigt anlitad som paneldeltagare och talare på musikkonferenser och festivaler, för Stockholms handelskammare och ni har säkert sett honom i samband med utdelningen av Polarpriset.

Janne B är ordvrängaren som skriver både böcker och låtar och har ett förflutet i Hellzephyrs. Det har blivit en och annan text till andra artister också, bl a Kalle Moraeus. Han är också en av grundarna till Orsayran, gatumusikfestivalen som vägrat dö i 34 år. Han var också en av arrangörerna i Orsamusik.nu:s Musikmässa och medlem i såväl YTF som SKAP och STIM.