Hoppa till innehåll

Arrangörsutveckling

Arrangörsutveckling

Dalapop är egentligen vare sig arrangörer eller artistförmedlare. Men i takt med att medvetenheten om Dalapop bland länets arrangörer växt sig starkare har även efterfrågan att få hjälp med förmedling av regionala akter vuxit. Därför tillhör det vanligheterna att Dalapop får hjälpa till med att förmedla kontakt mellan arrangör och regionalt band och ibland hjälpa arrangören med tips på programsättning. Vi hjälper också Dalarnas arrangörer med nätverk och bidragsansökning.

Artistförmedling

Artistförmedlingen gör att det uppstår fler speltillfällen för regionala band och artister samt att artisternas företag ökar sin omsättning. Målet är att erbjuda arrangörerna en stor bredd med hög kvalitet.

Den ekonomiska bidragsgivningen till Dalarnas arrangörer sker genom supporten arrangörsstöd. I vissa fall utgår stödet som ett årligt verksamhetsstöd där Dalapop förhandlar till sig ett antal förbandstillfällen för regionala artister för att erbjuda fler speltillfällen.

Vi lägger stor vikt vid att artisterna som förmedlas av Dalapop får ersättning för sina genomförda spelningar.

Vill du som arrangör ha hjälp med att hitta regionala artister eller band till ditt arrangemang? Hör av dig till oss!

Nätverk och påverkan

I nära samarbete med branschorganisationen Svensk Live håller vi årligen flera utbildningar och möten för Dalarnas arrangörer. Sedan 2018 arrangeras lunchmöten för Dalarnas största arrangörer i samband med branschmässan Sweden Live Music Conference. Tillsammans med Svensk Live har det regelbundet arrangerats workshops i hur Kulturrådets bidragsansökningar fungerar.

Vi bedriver även ett omfattande arbete med politisk påverkan tillsammans med Svensk Live för att förbättra situationen för Dalarnas livemusikarrangörer.