Hoppa till innehåll

Övrigt

Övrigt

Dalecarlia Music Awards

Dalecarlia Music Awards har instiftats för att uppmärksamma och manifestera styrkan och bredden i Dalarnas fantastiska musikliv.
Huvudmannaskapet bärs av Dalapop och Musik i Dalarna, i samarbete med Falu Kommun och Borlänge Kommun.

Mer information om galan hittar du på dalecarliamusicawards.com

Dalapops produktionsstipendium

Dalapops produkstionsstipendium är ett samarbete mellan Dalapop, Green Hotel och Musikcenter.
Under en långhelg får dstipendiaten vistas i den kreativa miljön på Green Hotel där hotellet ställer upp med boende med högsta komfort och fantastisk utsikt över Siljan. Musikcenter ser till att allt du behöver för att repa och skapa låtar finns på plats och Dalapop ordnar med mat och eventuella kringkostnader.

Stipendiet delas ut till ett band, låtskrivare, producent eller artist från Dalarna som har visat motivation och driv för sitt musikskapande under det gångna året.

Musik för fler

Musik för fler är ett samarbetsprojekt mellan Musik i Dalarna, Dalapop och Folkmusikens Hus. Med start hösten 2021 planerar vi fokusinsatser i samtliga Dalakommuner. Artister kopplade till organisationerna besöker skolorna, spelar för äldre och anordnar offentliga konserter. Vi vill dessutom bjuda in till interaktion mellan föreningsliv, kulturaktörer, politiker och näringsliv. För att prata igenom utmaningar och idéer för just den egna kommunen.

Läs mer om Musik för fler här.

Interregionalt samarbete

Vi genomför löpande samarbetsprojekt tillsammans med våra systerorganisationer BD Pop (Norrbottens län) och Talentcoach (Kalmar län). Det sker genom artistutbyten, gemensamma föreläsningar och projekt. En gång per år arrangerar vi en gemensam konferens för att prata igenom gemensamma frågor och utmaningar.

Nyhetsbrev

Dalapop ger månadsvis ut ett nyhetsbrev med nyheter från verksamheten blandat med tips och nyheter från musikbranschen som kan vara bra att hålla koll på.
Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Podcasten Dalapopkontoret

Dalapop producerar och ger ut podcasten Dalapopkontoret. En intervjupodcast där vi lär känna Dalarnas artister lite närmare och pratar om musik som har inspirerat.
Lyssna på Dalapopkontoret här.

Music Visual Lab

Music Visual Lab är ett samarbete mellan Dalapop, Magasinet, Högskolan Dalarna och Scekab. Ambitionen är att Music Visual Lab arrangeras årligen och utmynnar i en livekväll med sex av Dalarnas bästa musikakter, spektakulära visualiseringar och klubb i skön mix! Artisterna framför två stycken var tillsammans med artistiska visualiseringar av studenter på Högskolan Dalarnas Audiovisuella program.

Påverkan och information

Dalapop bedriver ständigt politisk påverkan för att förbättra villkoren och förbättra synen på populärmusik i både inspelad form och live. En stor del av påverkansarbetet har genomförts i samarbete med branschorganisationen Svensk Live.

Under projektperioden har vi flertalet gånger blivit inbjudna till riksdag, region och kommun för att informera om vår verksamhet. Är du intresserad av att få mer information om Dalapop i din partiförening, nämnd, utskott, riksdagsgrupp etc? Kontakta oss direkt.