Hoppa till innehåll

Om Dalapop

Om Dalapop

Dalapop är ett resurs- och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna.

Vi stöttar och hjälper artister, band, producenter, arrangörer och andra inom musikbranschen med tips, rådgivning och personella eller ekonomiska stöd för att ta nästa steg i sin karriär.

Våra huvudsakliga verksamhetsområden är artistutveckling, branschutveckling, utgivning och marknadsföring av Dalarnas musikliv.

Låter det intressant? Läs mer om vad vi gör under fliken ”Verksamheter”.

Dalapop startade verksamheten 2017 och drevs under de fem första åren uppdelat på ett treårigt samt ett tvåårigt projekt finansierat av Region Dalarna samt ett antal medfinansierande kommuner. Sedan 1 januari 2022 drivs Dalapop som en permanent verksamhet under Stiftelsen Musik i Dalarna med fortsatt finansiering från Region Dalarna samt 14 medfinansierande kommuner.

Dalapop arbetar länsövergripande med Dalarnas musikliv. Kontoret varifrån Dalapops verksamhetsledare utgår ligger i Borlänge.

Genremässigt arbetar Dalapop brett med populärmusik – det mesta från dansband till dödsmetall. Dalapop arbetar generellt inte med renodlade produktioner och artister inom klassisk musik, folkmusik, konstmusik och jazz.

Primärt arbetar Dalapop med artister och produktioner som befinner sig i det semi-professionella segmentet av sin karriär. Det innebär att vi främst arbetar med artister och produktioner som bedöms ha en professionell eller kommersiell potential.

Verksamheten är en satsning både på kultur och näringsliv. Dalapop vill både bidra till ett ökat fokus på Dalarnas kvaliteter inom popmusik samt verka för fler företag inom musikbranschen i regionen.