Hoppa till innehåll

Organisation

Organisation

Dalapop drivs genom Musik i Dalarna och finansieras av Region Dalarna, Dalakraft och Dalakommunerna Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Säter, Vansbro och Älvdalen. Övriga kommuner i länet erbjuds att bli medfinansiärer.

Personal

Daniel Olsson

Tidigare hockeyspelare som bytte rinken mot backstage. Har arbetat med musik i snart 15 år i både studieförbund, kommun och som ansvarig för en av Sveriges största festivaler. Har också arbetat i flera år med att lansera svensk musik utomlands.

E-post: daniel.olsson@dalapop.se

Pelle Andersson

Tidigare punkrockbasist som började arbeta med livemusik i 15-årsåldern och har sedan dess arrangerat 100-tals konserter. Har bland annat jobbat med Sveriges största festivaler, drivit eget produktionsbolag och sitter i styrelserna för Svensk Live och Svenskt Rockarkiv.

E-post: pelle.andersson@dalapop.se

Johan Berg

Arbetar som Dalapops popkonsulent med fokus på unga och nya band och artister. Känns igen som basist i metalbandet Xion och som vinnare av Lugnet Cup i tennis 2015. Arbetar 60 % på Dalapop.

E-post: johan.berg@dalapop.se

Styrelse

Sedan Dalapop från 1 januari 2022 ingår som en permanent verksamhet under Musik i Dalarna är det Stiftelsen Musik i Dalarnas politiskt tillsatta styrelse som verksamheten lyder under.