Hoppa till innehåll

Dalapop och Sabaton Open Air samarbetar

Dalapop och hårdrockfestivalen Sabaton Open Air går samman i en gemensam satsning för att hjälpa band och artister från Dalarna upp på festivalscenerna. Med smygstart under 2017 kommer Dalapop finnas med under årets upplaga av Sabaton Open Air genom att presentera onsdagens pre-partyscen med band från Dalarna. På sikt är tanken att samarbetet utökas och att Dalapop presenterar en egen scen på festivalområdet där nya talanger inom den hårdare skolan presenteras.

– Vi har under många år gjort ett sidoprojekt med avsikt att lyfta de lokala band som vi valt ut att få spela på Sabaton Open Air. Man kan sammanfatta det med att vi funnits till hjälp under ett helt år med tips och råd gällande allt utom själva musicerandet. Allt från musikbranschkontakter till rena PR-aktiviteter. Med Dalapop som ny samarbetspartner är vi helt säkra på att kunna ta ännu ett steg i att hjälpa de lokala banden ut i den vida världen, säger Krister Lindholm, festivalchef för Sabaton Open Air.

– Att samarbeta med länets arrangörer är en självklarhet för Dalapop. Genom det här samarbetet slår vi två flugor i en smäll. Dels hjälper vi Sabaton Open Air att stärka festivalen, samtidigt som vi tillsammans erbjuder en arena för Dalarnas band och artister inom hårdrock och metal. Det är ett viktigt hål att fylla eftersom vi ofta ser att hårdrockbanden åsidosätts, säger Pelle Andersson, verksamhetsledare för Dalapop.

Sabaton Open Air:s tionde upplaga går av stapeln på Lugnet i Falun mellan 16-19 augusti. En fyra dagars rockfest med band som Sabaton, HammerFall, Dirkschneider, Evergrey, Steve Harris British Lion, Freedom Call, Narnia, Månegarm och Corroded för att nämna några.

Schema Dalapop Stage – Sabaton Open Air Pre-Party

Onsdag 16 aug

18:00 Pre-Party Öppnar
18:30 Convivium
19:30 The Last Heroes
20:30 Cryonic Temple
21:30 Nale
22:30 Mark Zero
23:30 Brothers Of Metal
01:00 Pre-Party Stänger