Hoppa till innehåll

Dalapop träffade kulturministern

I samband med kulturdepartementets presskonferens om att regeringen förstärker det fria kulturlivet i årets budget blev Dalapops verksamhetsledare Pelle Andersson inbjuden för att delta och representera poparrangörerna och träffa kulturminister Alice Bah Kuhnke.

Vi har tillsammans med riksorganisationen Svensk Live under lång tid påtalat problem med fördelning av statligt stöd där arrangörer av popmusik regelmässigt missgynnas jämfört med andra genres.

I rapporten Maktens Musik som presenterades i augusti beskriver Svensk Live en kulturyttring som kämpar i motvind för sin överlevnad. Det handlar om mellanstora arrangörer av popmusik som ofta finns utanför storstäderna. Tillsammans författade vi också en debattartikel om frågan som fick stor spridning.

Vi välkomnar verkligen regeringens satsning och tack för möjligheten att få medverka i sammanhanget. Men vi vi förutsätter också att Kulturrådet och andra ansvariga myndigheter ser över sin fördelning så att arrangörer inom alla genres har möjlighet att bedriva och utveckla sin verksamhet att sprida kultur i hela landet.