Hoppa till innehåll

Vi presenterar Dalapops produktionsstipendium

Ibland är det svåraste med att spela i band att få tiden att räcka till för att skriva nya låtar, repa in de och spela in enklare demos på låtarna. Vid sidan om alla steg som studioinspelning och livespelningar är låtsnickrande i en inspirerande miljö något av det viktigaste för ett band, en duo eller en artist.

I ett samarbete går nu Dalapop, Leksand Strand och Musikcenter samman för att skapa Dalapops produktionsstipendium. Under en långhelg får du och ditt band vistas i den allra finaste stugan på Leksand Strand med högsta komfort och fantastisk utsikt över Siljan. Musikcenter ser till att allt du behöver för att repa och skapa låtar finns på plats och Dalapop ordnar med alla kringkostnader.

Stipendiet delas ut till ett band eller artist från Dalarna som har visat motivation och driv för sitt musikskapande under det gångna året. Nomineringar och ansökningar görs på Dalapops hemsida och vistelsen sker under våren 2018. Sista ansökningsdag är 13 december 2017.

Nomineringar och ansökningar skickas till ansokan@dalapop.se Uppge ”Stipendium” i ämnesraden!

Röster om stipendiet

– När jag spelade i ett band senast var det svåraste att hitta tid till musiken och skapandet. Alla i bandet hade heltidsjobb och bodde på olika platser så helt plötsligt var det tid istället för ekonomi som satte käppar i hjulet.
Pelle Andersson, verksamhetsledare för Dalapop.

– Ni trivs, repar och skapar i en kreativ miljö med högsta komfort. Vi är väldigt glada över att få vara med på det här projektet.
Kristin Forsberg, VD för Leksands Strand.

– Musikcenter vill vara med och stötta saker som gynnar Dalarnas musikliv. Det här stipendiet är ett fantastiskt roligt initiativ som jag vet kommer uppskattas av hela Dalarnas musikliv.
Micke Eriksson, Musikcenter.