Hoppa till innehåll

Manifest On Tour i Borlänge 2 november

Manifest on Tour är en turnérande workshop där lokala band och artister runt om i landet möter en expertpanel från musikbranschen för att få konkreta råd om hur de ska göra för att ta sig vidare i karriären. Det kan gälla allt från musikproduktion och karriärstrategier, till marknadsföring och upphovsrättsfrågor.

Varje workshop är utformad som en masterclass och utgår ifrån de medverkande banden och artisternas egen verklighet. Syftet med Manifest on Tour är att erbjuda musiker, artister, upphovspersoner och musikutgivare en möjlighet att få större branschkunskap och att knyta nya kontakter inom musikbranschen och musiklivet.

— Tor 2 nov, Liljan, Borlänge —
Jolina
Sugar Mae Baker
LVRK
Soulsaga
David & Goliat

PANEL:
Victoria Skoglund
Joel Botnen Diamant
Pelle Andersson
Linda Mankefors

Panelen modereras av Suvi Richter.

–——————–

18:00 – 21:00 Panelsamtal
21:00 – 00:00 Live

–——————–

*** David & Goliat
David Billström var egentligen inställd på att bli konstnär, men under konststudierna i England fick han överta en gitarr som inte fick plats i en studiekompis packning. Med inspiration från pop, rock, folk och blues började han snart skriva eget material.
– Utöver musik så är jag väldigt intresserad av konst och film också och för mig går allt samman. Man får olika idéer och sedan gäller det att välja hur man vill uttrycka det – i musik, film eller kanske en målning, berättar David.
Väl hemma i Sverige ville David spela i en banduppsättning och kände flera duktiga musiker i hembygden kring Leksand. Ur resterna av bland annat The Tallest Man On Earths tidigare band bildade han rockbandet The Jawbreakers.
Sedan några år tillbaka är Falun hemmabas och David & Goliat är hans soloprojekt som singer-songwriter. Hans känsla för melodier och skarpa texter gjorde att tidningen Gaffa jämförde hans musik med bl.a. Bob Dylan. Han har tidigare varit förband åt bl.a. Nisse Hellberg från Wilmer X samt Love Antell. För närvarande spelar han in en ny EP som kommer att lanseras under hösten 2017.

*** Jolina
Jolina sjunger och spelar sin musik vars signum är texter och melodier som berör. Hennes dröm och förhoppning är att låtarna ska ge lyssnaren ord och musik för känslor de bär på men har svårt att formulera. Hennes önskan är att hennes sånger ska ge färg och form åt hjärtats innersta så att lyssnaren får ett utlopp för det de känner.
Musiken har alltid varit en livsstil för Jolina, en del av den hon är. Hennes låtar växer fram genom egna erfarenheter och reflektioner men också andras livsberättelser.
Jolina spelade in sin första EP i USA hösten 2015 med hjälp av rockartisten Sarah Kelly och Jonas Ekman; Sweekman Production. Den har ett sound som går åt eclectic rock. I april 2017 reste hon tillbaka och spelade in tre låtar till, denna gång med ett pop sound.
Musiken lever i Jolina och vare gång hon får höra att hennes låtar betytt något extra för någon, känner hon att hon lyckats och hoppas att få fortsätta med det.

*** LVRK
Namnet LVRK är inspirerat av den Svenska naturen, mer specifikt Dalarnas otroliga skogar. Aron Klarström växte upp djupt inne i skogen av Dalarna, i ett hus långt ifrån grannar eller byar. Musiken är inspirerad av den uppväxten och texterna kommer från hjärtat och personlig erfarenhet. Erfarenheten av att vara utanför, med sig själv att förlita sig på.

*** Soulsaga
Borlängerapparen Soulsaga hade länge den numer nedlagda gruppen Ragin Goblins tillsammans med Prop Dylan. Efter en tids tystnad släppte han för några år sedan solodebuten ”Too Weird To Live, Too Rare To Die”. Influerad av såväl reggae som folkmusik har han lyckats hitta ett eget artistiskt uttryck som berör. De senaste åren har Soulsaga skakat om flertalet scener och öppnat åt bland annat Erik Lundin, Näääk & Nimo och Syster Sol, samt uppträtt flera år på Peace & love- festivalen.

Han har i nuläget flera järn i elden och vare sig det handlar om mer traditionell hiphop, Spoken Word eller vad han kallar ”Visrap”, så träffar de nakna och finurliga texterna alltid mitt i prick. I höstas stod han även som segrare av Avesta Poetry Slam.

Den senaste singeln med Soulsaga heter ”Vandringssägnen” och är en unik blandning av hiphop och folkmusik där man kan njuta av tonerna från det medeltida blåsinstrumentet skalmeja över levande berättarkonst. Inför de senaste spelningarna har majoriteten av bakgrundsmusiken arbetats om och framförts akustiskt.

*** Sugar Mae Baker
Fascineras av slumpen och tror på allt.
Hämtar kraft från vattendrag och fågelsång.
Har fötterna på jorden och huvudet i det blå.
Tror på spöken och skriver om dem också.
Från landet på Gotland till skogen i Dalarna har Sugar Mae Baker långsamt formats till det som frodas idag.
Tillsammans med möten från dåtid och drömmar om framtid rör sig musiken framåt, med soul i själen och indie i andan.
Konsten, kärleken och jorden.
14 juni släpptes debutalbumet ”Deconstruction / Reconstruction” som handlar om att bryta upp, gå sönder och sen värdera bitarna och sätta ihop sig igen. Om uppvaknanden och om att det som är i vila så småningom börjar gro.
Meet the Swedish, female version of Ryan Adams in Sugar Mae Baker. – The revue

–——————–

PANEL

*** Victoria Skoglund
Kreatör och äventyrare! Musiker, formgivare, cyklist, musikutgivare, hästägare och glesbygdsbo.

*** Joel Botnen Diamant
Musiker och kompositör. Ledamot i förbundsstyrelsen samt ledamot i avdelningsstyrelsen och regionalt skyddsombud avdelning Öst, Musikerförbundet.

*** Pelle Andersson
Verksamhetsledare för Dalapop – ett regionalt resurs och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna. Tidigare punkrockbasist som började arbeta med livemusik i 15-årsåldern och har sedan dess arrangerat 100-tals konserter. Har bland annat jobbat med Sveriges största festivaler, drivit eget produktionsbolag och sitter i styrelserna för Svensk Live och Svenskt Rockarkiv.

*** Linda Mankefors
Jobbar som nöjesredaktör på Dalarnas Tidningar. “Cirka fyra timmar om dagen så finns det musik i mina öron och ny musik snurrar ständigt i min skalle.” Brinner jag för musik och det kreativa, är själv författare och kom ut med en lyriksamling 2016.

–——————–

Manifest on Tour arrangeras av Sensus Studieförbund, Svenska Oberoende Musikproducenter i samarbete med Musikerförbundet, Svensk Live och SKAP.

Manifest on Tour 2017 i Borlänge arrangeras i samarbete med Dalapop.