Hoppa till innehåll

Anmäl dig till Demoveckan 2018 – Winter Edition

Demoveckan 2018 – Winter Edition

Sommarens demovecka i Valley Sound Studio blev en succé. Så bra så att vi vill göra det två gånger nästa år. Därför kör vi nästa demovecka redan 12-16 februari. Den genomförs tillsammans med föreningen Teknikeralliansen som består av studiotekniker och producenter runt om i Dalarna.

Nu erbjuder vi unga artister och band från Dalarna att helt kostnadsfritt spela in sin musik i en professionell studio med tekniker, producent, och om det behövs, studiomusiker och mentor.

Varje artist eller band får en dag på sig att spela in en egenskriven låt. Beroende på vilken typ av musik du spelar kopplas du ihop med en producent/tekniker som vet hur din musik ska låta. Det spelar ingen roll om ni spelar death metal eller om du vill spela in en låt till Melodifestivalen – våra tekniker och producenter kan det mesta.

Under dagen går vi igenom lite enklare grunder i inspelning och dagen pågår tills låten är färdiginspelad.

Demoveckan pågår under vecka 9 (26 februari-4 februari) i Borlänge under totalt 7 dagar och vi har därför 7 nya låtar som ska spelas in. Urvalet av vilka som får spela in görs av Teknikeralliansen tillsammans med Dalapop och vi kommer arbeta hårt i urvalsprocessen för att Demoveckan ska vara jämställd.

Intresserad? Skicka en intresseanmälan med info om dig och din musik och gärna en enkel demoversion av låten. Ljudkvalitén spelar ingen roll. Deltagande är helt gratis.

Vi tar emot anmälningar fram till 28 januari.

Frågor/anmälan: ansokan@dalapop.se

OBS: Tidigare smög sig ett fel in i informationen. Demoveckan äger rum v. 9 och inte v. 7 som framgick tidigare.

Släppta låtar från Demoveckan 2017

Hanna Mattsson – Green Eyes
Producent: Mats Björke Tekniker: Erik Nerback

Aber INC. – Give me my TV back
Producent/Tekniker: Anders Brandström

Äventyret – Daniel var i Finland
Producent/Tekniker: Andreas Troedsson