Hoppa till innehåll

Produktionsstipendiet till David Rönnegård

David Rönnegård från Gagnef har varit ett givet inslag på Dalarnas livescener under flera år. 2016 släppte han det hyllade albumet ”Where Rivers Roam”, men efter det blev det tyst – tills nu. I sin ansökan till stipendiet skrev David så här:

”Vi har haft riktigt dåligt med tid till att sätta oss ner och repa, skriva och bara lira tillsammans. Jag jobbar ute på järnvägen och är borta mesta delen av tiden och känner att en sån här helg verkligen är något jag behöver.
Vi har en EP som vi ska släppa nästa år som vi jobbar med just nu men jag har 100-tals låtar som bara ligger där och försvinner. Jag finner inte tiden att sätta mig ner och gå igenom alla låtar och jobba fram det sista som behövs men med en sån här helg där jag kan få sitta med bandet, skriva och gräva ner mig i det så kommer nog mycket bra saker komma fram!”

Att få tid till att färdigställa bra produktioner och material är precis vårt syfte med stipendiet. Därför säger vi grattis till David med band som får tillbringa en långhelg på Leksand Strand i vår i en stuga utrustad av Musikcenter AB.