Hoppa till innehåll

Förband på Falun/Rättvik Bowling & Krog

Dalapop - Valley Network

Mer lokal livemusik!

Faluns nya nöjesaktör Falun Bowling & Krog går in i ett långsiktigt samarbete med det regionala resurs- och produktionscentret Dalapop för att lyfta fram lokala band och artister som förband. Ett avtal har tecknats som låter Dalapop sätta lämpliga akter på både Rättvik & Falun Bowling & Krogs scen före huvudakten. Syftet är att erbjuda fler speltillfällen på stora venues för band och artister från Dalarna.

Det första tillfället då Dalapop bistår med ett lokalt förband sker redan på fredag 9/3 då singelaktuella Marigold öppnar för Den Svenska Björnstammen på Falun Bowling & Krog. Fler konserter kommer att presenteras löpande. Samarbetet omfattar både Falun Bowling & Krog och Rättvik Bowling & Krog.

Citat

– Dalapop fortsätter att göra sitt bästa för att erbjuda Dalarnas band och artister bra speltillfällen och på så sätt nå en större publik. Speltillfällen är oerhört efterfrågat och i det här samarbetet kan vi sätta rätt lokal akt som förband till en större nationell, och ibland internationell, akt. Något som både är lärorikt och få förunnat, säger Pelle Andersson, verksamhetsledare för Dalapop.

-Vi är mycket glada att gå in i ett nära och långsiktigt samarbete med Dalapop för att kunna erbjuda lokala band och artister att spela som förband till våra nationella och internationella artister. Detta samarbete kommer att skapa de kontakter och den synlighet som behövs för att de lokala förmågorna skall kunna fortsätta växa och kunna leva på musik. säger Robin Sjöblom, VD för Rättvik/Falun Bowling & Krog.