Hoppa till innehåll

Litens Anton Nilsson nominerad till Denniz Pop Awards

Litens Anton Nilsson från Falun är nominerad till det prestigefyllda Denniz Pop Awards som årets nya Songwriter/Producer. Nu behöver vi er hjälp med röstningen.

RÖSTA HÄR!
http://www.dennizpopawards.com/vote-rookie-awards/

Om Litens

Redan som 18-åring blev Litens Anton Nilsson från Falun den enda svenska musikern antagen till det prestigefyllda kungliga danska musikkonservatoriet i Köpenhamn som konsertpianist 2011. Redan då såg hans framtid inom musiken ljus ut, men ingen anade vart vägen skulle leda.

Under de tre år som musikstudent på skolan levererade han på topp, men det fanns alltid en passion som inte passade in i sammanhanget.

På kvällarna efter lektionerna inspirerades han av såväl kända klassiska kompositörer som moderna låtskrivare och började komponera egna låtar.

Istället för att följa en lovande karriär som pianist sökte han in till låtskrivarskolan Musikmakarna i Örnsköldsvik och blev än en gång antagen.

Litens började skriva popmusik och utöver hans fantastiska talang som pianist och arrangör kom hans sinne för texter fram.

Det dröjde inte länge innan en stor del av den svenska musikbranschen nosade upp den nya talangen och inom ett år av att skriva låtar signade han till BLNK Music, baserat i Stockholm.

Det var onekligen bara starten på Litens succéresa.Under sin korta tid som signad låtskrivare har Litens blivit en ”go to guy” för många artister och låtskrivare globalt, samtidigt som han själv varit featured artist (namngiven sångare) tillsammans med KREAM – en akt signad på det amerikanska bolaget Atlantic. Han har skrivit låtar som redan är släppta med bland andra Icona Pop, SHY Martin, Hearts & Colors som redan strömmats över 60 miljoner gånger enbart på Spotify och under 2018 kommer det en ansenlig mängd stora släpp med internationella artister som Litens står bakom.