Hoppa till innehåll

Dalapop på Putte i Parken

Samarbetet mellan Dalapop och Putte i Parken fortsätter för andra året genom att lyfta artister från Dalarna under sommarens upplaga av Putte i Parken i Leksand. Idag offentliggörs artisterna genom ett släpp som rymmer allt från stoner-rock till disco.

Från Dalarna presenteras artisterna JANA, Billion Dollar Babies, GAUPA, Jolina, Nightshine och Shunk. Klara för festivalen är också Josef Love från Norrbottens län och Washed från Kalmar län. Detta i ett utbyte mellan Dalapop och samarbetsorganisationerna BD Pop och Talent Coach.

– Bland det första vi gjorde när vi startade Dalapop var att etablera samarbetet med Putte i Parken för att kunna erbjuda riktiga och bra festivalspelningar. Förra årets festival var något av en riktig höjdpunkt, säger Pelle Andersson, verksamhetsledare för Dalapop.

– Dalapop är en jätteviktig organisation för musiklivet i Dalarna. För oss är det otroligt kul att genom Dalapop få möjlighet att hjälpa nya Dala-artister in i branschen. Att de har en egen scen hos oss på festivalen är ett fantastiskt tillskott i programmet, säger Ida Johansson på Putte i Parken.

Putte i Parken äger rum i Leksand 13 – 14 juli. På festivalen uppträder även bland annat Mustasch, Kikki Danielsson och The Sounds.

I dagens släpp:

JANA (Borlänge)
Billion Dollar Babies (Falun)
GAUPA (Falun)
Jolina (Leksand)
Nightshine (Borlänge)
Shunk (Falun)
Josef Love (Luleå)
Washed (Mönsterås)