Hoppa till innehåll

Anmäl dig till låtskrivarläger i Orsa

Sommarens läger i Orsa.

Orsa kommun, Dalapop och Studiefrämjandet ordnar under sommaren tre låtskrivarworkshops, ledda av Michael Blair och Janne Bäckman och med flera inspiratörer på gästlistan. De tre workshoparna är öppna för alla – enskilda låtskrivare eller band, proffs och amatörer, gamla och unga. Vi tror på att vi är bäst tillsammans, inte var för sig.

Sommarens workshops är tredagarsworkshops förlagda i Orsa under följande datum:

Låtskrivarläger 1: 14-16 juli
Låtskrivarläger 2: 17-19 juli (Med en Orsayra i mitten)
Låtskrivarläger 3: 30 juli -1 aug (avslutas med Orsayran)

Frågor och anmälan görs till Janne Bäckman, Orsa kommun, tel 0250 552129 eller e-post janne.backman@orsa.se. Önskemål om boende och andra frågor framför ni vid anmälan. Det finns allt från hotellmöjligheter till sova på golvet-lösningar.
Grundpriset är 1250:- för lägret exkl boende och mat. Prata med era studieförbund eller Dalapop om möjlighet till finansiering.

Upplägg

Varje tillfälle börjar med ”speed-writingövningar” där vi skriver en låt tillsammans på så kort tid som möjligt. Detta för att lösa upp skrivkramp och nojjor som vi alla bär på.
Efter detta har vi en rad övningar för att närma oss låtskrivandet från olika aspekter. Vid varje seminarium har vi också ett fullblodsproffs med som deltar på samma villkor som de övriga, men som också delar med sig av sina branscherfarenheter.
Fokus ligger på co-writing. Att jobba fram låtarna tillsammans. Vi kommer också att förse deltagarna med ”songwriters toolbox”, en mängd tips och trix för att inte köra fast i sitt låtskrivande och för att få tillbaka den inspiration som vi alla tappar med jämna mellanrum. Vi kommer också att ge deltagarna information om vilka rättigheter upphovsmännen har, vilka juridiska fallgropar som finns osv.

Om lärarna

Michael Blair och Janne Bäckman har i samarbete med SKAP och Studiefrämjandet ordnat låtskrivarseminarier i Orsa under mer än tio år, oftast i samarbete med gästande låtskrivare.
Michael är slagverkare i grunden och har arbetat med namn som Tom Waits, Elvis Costello och Lou Reed och även varit verksam som producent och låtskrivare – bland annat i samarbete med Weeping Willows och The Rasmus. Han är flitigt anlitad som paneldeltagare och talare på musikkonferenser och festivaler, för Stockholms handelskammare och ni har säkert sett honom i samband med utdelningen av Polarpriset.
Janne B är ordvrängaren som skriver både böcker och låtar och har ett förflutet i Hellzephyrs. Det har blivit en och annan text till andra artister också, bl a Kalle Moraeus. Han är också en av grundarna till Orsayran, gatumusikfestivalen som vägrat dö i 34 år. Han var också en av arrangörerna i Orsamusik.nu:s Musikmässa och medlem i såväl YTF som SKAP och STIM.