Hoppa till innehåll

Konsertarrangör – vi hjälper dig med ansökningen till kulturrådet

Idag öppnar Kulturrådet ansökningen för verksamhetsbidrag och projektbidrag till konsertarrangörer. Men bli inte rädd för ansökningsblanketten – vi håller dig i handen hela vägen.

Kulturrådets förändrade bestämmelser för stöd till musikarrangörer innebär att riksorganisationernas vidareförmedling av bidrag ska upphöra.

Detta innebär att alla arrangörer måste söka bidrag direkt från Kulturrådet och att det inte går att söka genom riksorganisationer. Vi har länge jobbat för att den här förändringen ska ske och nu ska det förhoppningsvis finnas större chanser att komma in i systemen. Men då behöver ni ansöka.

Därför kommer Måns från Svensk Live till Dalapopkontoret för att hjälpa er att söka pengar från ax till limpa. Förutom att bjuda på spetskompetens kommer vi också bjuda på fika. Men mejla gärna hej@dalapop.se innan så vi vet hur många som kommer.

Vi ses på Dalapopkontoret 5 oktober kl. 13:00-15:00. Om ni absolut inte har möjlighet att dyka upp just då, mejla hej@dalapop.se så ser vi om vi kan klämma in en tid senare på eftermiddagen.

Bidrag finns att söka både för festivaler och året runt-verksamhet. Vi har dock inte möjlighet att hjälpa till med ansökningar inom jazz, folkmusik, klassiskt och nutida konstmusik då dessa genres har egna riksförbund som hjälper till med ansökningarna.