Hoppa till innehåll

PR, management och festival i årets första föreläsningar

Dalapops bejublade föreläsningsserie ”Så Funkar Det” fortsätter givetvis även 2019. Nu har vi äran att presentera de två första föreläsarna som kommer besöka Dalapopkontoret under januari månad. Givetvis livestreamas samtliga föreläsningar via vår Facebooksida. Alla föreläsningar startar kl. 18:00.

Kom ihåg att deltagande vid föreläsningarna vägs in i bedömningen vid supportstöd från Dalapop!

9/1 2019: Så funkar det: PR & Management – Malin Veronica

Musikbranschen är i ständig förändring och mycket har förändrats på senare år – inte minst inom PR. I en tid då många artister väljer att släppa musik på egen hand, så blir det allt viktigare för artisten att nå ut i press, radio, tv, online och inte minst i sociala medier. Och för att lyckas med det krävs strategi och planering.

Malin Veronica har jobbat i musikbranschen i stort sett hela sitt vuxna liv. Eller ännu längre. Hon började som körflicka i tolvårsåldern och det var första gången hon klev på en turnébuss. Malin har jobbat på skivbolag, på bokningsbolag och som turnéledare. Men främst har hon arbetat med PR och management. Under några år jobbade hon även inom tv, bland annat som producent på TV4. 

Numera driver Malin Veronica sitt egna, nystartade bolag – Mave Music. Genom åren har hon haft äran att arbeta med många fantastiska artister och band inom olika genrer – allt från rockband som HammerFall och Backyard Babies till popartister från Idol som Lisa Ajax.

30/1 2019: Så funkar det: Rumsren Rebell/Hultsfredsfestivalen – Putte Svensson Sahlin

Putte Svensson Sahlin kallar sin hyllade föreläsning för Rumsren Rebell och i den beskriver han sin resa från uppkäftig punkare till prisad entreprenör. Föreläsningen kretsar kring drivkraft, utveckling och nytänkande. Men det är ingen spikrak resa som skildras.
Hultsfredsfestivalens 25-åriga historia kantades av både framgångar och bakslag – det värsta bakslaget kom i juli 2010 då festivalen försattes i konkurs. Men i Hultsfred finns det ett gammalt talesätt: ”Går det inte, så går det ändå…” Även i de mörkaste situationer går det att hitta nya vägar och skapa nya möjligheter.

Utan att skyla över eller maskera något berättar Putte Svensson Sahlin om hur några uttråkade ungdomar i Hultsfred förverkligade sina drömmar och lyckades övervinna alla hinder. Det är en både underhållande och tänkvärd föreläsning. 

I Putte Svensson Sahlins vokabulär finns det inget som heter omöjligt, för han har gång på gång lyckats genomföra det omöjliga. 

Efter du har upplevt Rumsren Rebell kommer du att ha smittats av samma drivkraft och engagemang som Putte Svensson Sahlin använt sig av i alla sina projekt. Då kommer även du att känna att det omöjliga kanske inte är så omöjligt trots allt. För går det inte, så går det ju ändå…