Hoppa till innehåll

Sök Dalapops produktionsstipendium

Ibland är det svåraste med att vara skapande artist eller spela i band att få tiden att räcka till för att skriva nya låtar, repa in de, göra färdigt eller spela in enklare demos på låtarna. Vid sidan om alla steg som studioinspelning och livespelningar är låtsnickrande i en inspirerande miljö något av det viktigaste för ett band, en duo, en låtskrivare, en producent eller en artist.

Därför återkommer nu Dalapops produktionsstipendium som förra året gick till David Rönnegård. Ett vistelsestipendium där du får möjligheten att skapa i en kreativ miljö i vackra Tällberg vid Siljan. I år kommer stipendiet delas ut som ”Årets gästpris” på Dalecarlia Music Awards 13 april.

Stipendiet är ett samarbete mellan Dalapop, Green Hotel och Musikcenter.
Under en långhelg får du och/eller ditt band vistas i den kreativa miljön på Green Hotel där hotellet ställer upp med boende med högsta komfort och fantastisk utsikt över Siljan. Musikcenter ser till att allt du behöver för att repa och skapa låtar finns på plats och Dalapop ordnar med mat och eventuella kringkostnader.

Stipendiet delas ut till ett band, låtskrivare, producent eller artist från Dalarna som har visat motivation och driv för sitt musikskapande under det gångna året. Nomineringar och ansökningar görs på Dalapops hemsida och vistelsen sker under 2019. Sista ansökningsdag är 31 mars 2019.

Nomineringar och ansökningar skickas till ansokan@dalapop.se Uppge ”Stipendium” i ämnesraden!