Hoppa till innehåll

Dalapop på Almedalsveckan

I år kommer Dalapop finnas representerade under Almedalsveckan i Visby och står som värd till seminariet ”Hur kan offentlig sektor jobba med popmusik på regional nivå” tillsammans med Region Dalarna och Falun-Borlängeregionen under konceptet Almedalarna.

Seminariet äger rum på Hamnplan 5, mitt i Visby Hamn, tisdagen den 2 juli kl. 15:45 till 16:30. Ingen anmälan krävs och du kommer tycka seminariet är extra intressant om du är politiker eller arbetar med kultur- och/eller näringslivsfrågor.

Mer om seminariet

Popmusiken som kulturyttring har traditionellt sett fått ge vika för andra kultursatsningar då den har ansetts stå på egna ben. På flera håll i landet växer offentligt finansierade satsningar fram för att stärka popmusiken på kommunal eller regional nivå.
Utökad information om evenemanget:
Dalapop är en av de lyckade satsningarna och nu vill fler regioner göra samma sak.I Norrbotten har regionen arbetat med popmusik i över 10 år. Hur jobbar man bäst och mest kostnadseffektivt med popmusik från ett kommunalt och regionalt perspektiv? Vilka värden tillförs en region när kreativa personer i musikbranschen väljer att stanna kvar i regionen istället för att flytta till storstadsregionerna?

Medverkande:
Ulf Dernevik – Politisk sakkunnig hos kulturminister Amanda Lind
Vilma Flood – Artist
Joppe Pihlgren – Verksamhetsledare Svensk Live
Angelica Ekholm – Näringslivschef Borlänge

Moderator: Pelle Andersson – Verksamhetsledare, Dalapop

Evenemanget på Facebook
Evenemanget på Almedalens programwebb