Hoppa till innehåll

Malung-Sälen medfinansierar Dalapop

På kommunstyrelsens sammanträde 28 maj beslutade Malung-Sälens kommun att de går in som medfinansiär till Dalapop från och med 1 juli 2019. Det innebär att Malung-Sälen är den 12:e kommunen som beslutat om medfinansiering till Dalapop av totalt 15 kommuner i länet.

Malung-Sälens kommun har ett otroligt rikt musikliv. Inte minst på livesidan. Trots kommunens storlek stoltserar den med flera stora livearrangörer som Svenska Dansbandsveckan, Skistar och Malungsfors Visfestival. På artistsidan finns ett flertal populära artister som Johan Eriksson, John Mitchell & Sofie Johnsson, The Major Seconds och Sälengrabbarna.

Malung-Sälens medfinansiering innebär att vi nu kommer kunna jobba ännu hårdare och ännu närmare kommunens musikliv. Det innebär också att vi vid större kampanjer och satsningar kan satsa mer tid, energi och ekonomi på produktioner från kommunen. Under hösten 2019 kommer vi hålla ett öppet möte i kommunen där vi träffar musiklivet och berättar mer om Dalapop och hur vi kan vara en resurs för musik från kommunen.

Dalapops medfinansiering innebär ett årligt bidrag på 5 kr per invånare om året till och med år 2021.

Mer information kring samarbetet:

Malung-Sälens kommun
Lucas Stark, kultursekreterare
lucas.stark@malung-salen.se

Dalapop
Pelle Andersson, verksamhetsledare
pelle.andersson@dalapop.se