Hoppa till innehåll

Låtskrivarworkshops i Orsa med fokus på text

Nu öppnar vi anmälan till sommarens låtskrivarworkshops i Orsa som i år fokuserar på textskrivande i musik.

Om sommarens workshops

”Sångare utan orsak borde inte sjunga alls!” skaldar Per Persson från Perssons Pack i låten ”Sångare utan orsak”. Det ligger mycket i det. En text som inte fungerar kan sänka vilken bra låt som helst – och vice versa.

Årets låtskrivarworkshops i samarbete med Dalapop, Orsa kommun och Studiefrämjandet har den så ofta eftersatta texten i fokus.

Hur skriver man texter med mening?
Hur skriver man texter som fungerar med musiken?
Hur får man det helt enkelt att låta bra!


Efter de här dagarna har du fått en verktygslåda för att vässa dina låtar – och kanske t o m några låtar på köpet!

Vi jobbar med co-writing, speed-writing och har ett koppel av övningar där ni tillsammans får tänka till på vad som fungerar bäst just för er låt!

Du behöver inte några förkunskaper. Kursen fungerar lika bra för proffsskrivare som behöver en boast som för nybörjare. Ta gärna med låtidéer som du kört fast med!

Årets kurser hålls:
9 – 11 augusti i Orsa
16 – 18 augusti i Orsa

Kursen hålls av Michael Blair och Janne Bäckman. De har hållit låtskrivarkurser tillsammans och var för sig i mer än 15 år. Till varje tillfälle inbjuds erfarna låtskrivare för att ytterligare krydda anrättningen. Vi har jobbat med Py Bäckman, Peter Morén, Gustav Norén, Tommy Liljegren, Magnus Carlsson (Weeping Willows) för att nämna några. Kursen är också oberoende av vilken genre du jobbar med. Hantverket är detsamma oavsett om du jobbar med country eller hip-hop!

Michael Blair har turnerat världen runt med namn som Tom Waits, Elvis Costello och Lou Reed. Han är verksam som producent och låtskrivare och inte minst som kursledare.

Janne Bäckman har jobbat med ord i hela sitt liv. Först som journalist. Sen som låtskrivare i bandet Hellzephyrs poporkester och nu jobbar han understundom som singer/songwriter. Totalt har det blivit ett halvdussin album. Han har också ett antal böcker i bagaget.

Frågor och anmälan görs till Janne Bäckman, Orsa kommun, tel 0250 552129 eller e-post janne.backman@orsa.se.
Grundpriset är 1250:- för lägret exkl boende och mat.