Hoppa till innehåll

Arrangörer – Vi hjälper er med ansökan till Kulturrådet

Info-träff på Dalapops kontor i Borlänge den 1 oktober kl. 18:00 tillsammans med Svensk Live!

Så här söker du verksamhets- och projektbidrag för musikarrangörer från Statens Kulturråd.

Statens Kulturråds förändrade bestämmelser för stöd till musikarrangörer innebär att riksorganisationernas vidareförmedling av bidrag upphörde förra året.

Detta innebär att alla arrangörer måste söka bidrag direkt från Kulturrådet. Bidrag finns att söka för både festivaler och löpande konsertverksamhet.

Därför har vi bjudit in ansöknings-oraklet Måns Katsler från Svensk Live som hjälper dig att söka och går igenom vilka krav som Kulturrådet ställer, vad du kan söka för och hur du gör ansökan praktiskt.

En önskan från Måns är att du redan innan träffen har registrerat ett konto hos Kulturrådet och påbörjat en ansökan. På så vis kan Måns hjälpa alla deltagare att få till så bra ansökningar som möjligt.

Anmäl dig på hej@dalapop.se. Har vi tur tar Måns med sig go’fika från Skåne. Glömmer du att anmäla dig – kom ändå. Men räkna inte med någon spettekaka!

Vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa till med ansökningar inom jazz, folkmusik, klassiskt och nutida konstmusik då dessa genres har egna riksförbund som hjälper till med ansökningarna.
Observera också att detta bidraget endast kan sökas av konsertarrangörer och alltså inte av musiker och band.

Regga konto och påbörja ansökan här:
https://www.kulturradet.se/sok-bidrag/bidrag/