Hoppa till innehåll

Föreläsningsdag 9 november – Ett måste för dig som satsar

Vi slår ihop alla höstens föreläsningar till en riktig heldag! Tidigare har vi kunnat bjuda på en viktig föreläsning var tredje onsdag på kontoret och på vår livestream. Nu provar vi istället att erbjuda hela fyra föreläsningar på en dag där vi grundligt går igenom så mycket som möjligt som du behöver veta som artist, musiker och låtskrivare.

Vi har fått ihop ett riktigt välrenommerat startfält som täcker allt från musikjuridik till varumärkesbyggande. Vi snackar om personer med lång erfarenhet i musikbranschen som verkligen kommer dela med sig av sin kunskap.

Vi värdesätter branschkunskap mycket högt och ser det som en självklarhet att om du vill satsa på din musik behöver du också lära dig hur musikbranschen fungerar och vilka nödvändiga steg du behöver gå igenom. Därför kommer vi lägga mycket stor vikt vid närvaro på föreläsningsdagen inför kommande beslut om supportstöd och samproduktioner.
Med andra ord – vill du satsa med hjälp av oss dyker du upp på föreläsningsdagen.

Vi håller till på Dalapopkontoret på Målaregatan 12 i Borlänge. Vi kör igång kl. 10:00 och slutar vid 18-tiden. Givetvis med flera pauser inklusive lunchbreak.
Alla föreläsningar livestreamas på Dalapops Facebooksida. Dock tas sändningarna bort direkt efter föreläsningens slut.

Anna Moore, Anna Lindholm, Josefina Carlbom och Petter Seander

PROGRAM

10:30-12:00
Petter Seander
Bilden av dig själv – förbättra dina chanser att nå igenom bruset

Vilka förkunskaper behövs för att manövrera sin karriär som musiker & artist idag? Petter Seander föreläser om presentation i bild och text, branschkunskap och fallgropar längs vägen. Det släpps idag mer musik än någonsin tidigare och bruset blir allt tjockare. Petter visar med enkla medel hur en artist når ut utan att kompromissa med sin konstnärliga vision.

Petter har sedan 2011 drivit den Stockholmsbaserade PR-byrån Birds Will Sing For You som arbetar med promotion, press och management inom kultur- och nöjessfären.

Föreläsningen ”Bilden av dig själv” fokuserar på hur en som artist kan förbättra sina chanser att nå genom bruset, hur en planerar upp sin karriär från startfasen och genom specifik planering kommunicerar kring sig själv som artist. Petter utgår från den nya musikbransch som har sitt främsta tillhåll på nätet. Det görs analyser om hur och varför närvaro på rätt sociala medier kan hjälpa ens artisteri utan att förändra det konstnärliga uttrycket och vilka verktyg som behövs för att nå hela vägen fram.

13:00-14:30
Josefina Carlbom
Musikjuridik

Musikjuridik är snårigt och för många ett ogenomträngligt landskap av rättigheter, lagar, avtalslicenser, avtalstolkning, rättighetshavare, upphovsmän, utövande konstnärer, skivbolag och förlag. Om allt detta och om upphovsrätt utifrån ett bredare perspektiv kommer Josefina Carlbom berätta. Josefina har även både bredd och spetskunskap inom immaterialrättsliga området, i marknads- och medierättsliga frågor samt inom den allmänna kommersiella avtalsrätten.

Josefina har arbetat för Warner Music där hon under flera år verkade som nordisk chefsjurist. Dessförinnan var hon under ett flertal år verksam som affärsjurist vid två av Sveriges största advokatbyråer. Nu driver Josefina sin egen advokatbyrå med inriktning på musikbranschen.

14:45-16:15
Anna Lindholm
En grundläggande introduktion till musikbolagen och musikutgivning

Vilka olika sorters bolag finns, vad sysslar de med och när är de relevanta för dig att samarbeta med? Hur ger man ut en singel eller ett album ”by the book”? Vilka steg måste genomföras och hur kommer pengarna in?

Anna Lindholm arbetar på det oberoende musikbolaget Icons Creating Evil Art. Utöver det frilansar hon i musikbranschen och uppdragens form varierar från PR till evenemangsproduktion och vidare till artistkonsultering och projektledning. Anna startade och drev nyhetsplattformen SIMBA (Swedish Independent Music Business Alternative) som rapporterade om den oberoende musikindustrin och idag arbetar hon även med den musikbranschfokuserade projektledarutbildningen Musik- och Eventarrangör på Campus Nyköping, bland annat som ansvarig för kursen Musikbolagskunskap.

16:30-18:00
Anna Moore
Gör ditt varumärke till en hit

Anna Moore har under 25 år arbetat med många av Sveriges största artister som PR-strateg och personlig coach. Tidigare i år släppte hon boken ”Scenen är din” där hon avslöjar sina vassaste tips om hur man når igenom bruset och skapar sin egen framgång.

Anna kommer berätta om lösningar och handfasta tips på hurväl traditionell PR som sociala medier angrips. Dessutom delar hon med sig om hur flera kända artister har jobbat med sin synlighet. Vi får också en inblick i hur PR-arbetet bakom kulisserna i musikbranschen går till.