Hoppa till innehåll

Samproduktioner 2020 – fyra storsatsningar

Här är de fyra akter som vi kommer genomföra samproduktion med under 2020. Säg hej till GAUPA, Backboons, Stiko Per Larsson och Sanna Sjödén.

Att genomföra en samproduktion med Dalapop innebär att Dalapops verksamhetsledare tar ett övergripande managementansvar för en artist eller band under en tidsbegränsad tid. Detta sker uteslutande inför och under större utgivningar.

En samproduktion kan jämföras med en elitsatsning inom musik. Tid och resurser från verksamhetsledarna vigs specifikt till samproduktionerna och artisterna som ingått samproduktion har i flera fall förtur till flera av Dalapops ytor för synlighet. Samtliga releaser inom en samproduktion prioriteras till fullo.

När vi valt ut årets samproduktioner har vi tagit hänsyn till en rad parametrar som geografisk spridning, könsrepresentation, ålder, professionell potential, musikalisk verkshöjd, streaming på backkatalog och mycket mer. Till slut har vi skrivit avtal med fyra akter som vi verkligen tror kan nå nya höjder under 2020.

Samproduktion är en av flera delar av Dalapops verksamhet. Givetvis kommer vi som vanligt under året ge support och coachning, släppa musik och förmedla gigs till resten av Dalarnas musikliv.


GAUPA
Falun

GAUPA (som betyder lodjur) är rockbandet från Falun som sedan sin självbetitlade debut når nya markander och fans dagligen. Sedan vi släppte EP:n ”GAUPA” 2018 är det den mest streamade släppet på Valley Music och lyssnarna kommer främst från USA, Tyskland och Frankrike. Surrealistiska texter, energisk sång signerad Emma Näslund och en matta av stonerrock med influenser från doom, folk och psychadelica är GAUPA:s signum.

Under våren 2020 ger de sig ut på en omfattande Europaturné och i samarbete med det tyska skivbolaget Kozmik Artifactz ger vi nu ut GAUPA:s nya album samt återsläpper EP:n från 2017 på CD.

Nytt album: våren 2020


Backboons
Säter/Falun/Avesta

Dalarna har en stark tradition av klassisk rock n roll och här är de nya arvtagarna på tronen. Backboons har funnits sedan 2009 i olika konstellationer, men det var under 2018 och 2019 som ambitionen höjdes till en ny nivå. Med ett singelsläpp varannan vecka som utmynnade i albumet ”Hurricane” ökade lyssnarskaran snabbt. Under sommaren 2019 har bandet turnerat intensivt i både Sverige och Finland.

2020 kommer ett flertal singlar släppas som sedan mynnar ut i det nya albumet med släpp under våren. Ljudbilden har förändrats något till mer solid rock och albumet produceras av Daniel Beckman.

Nytt album: våren 2020


Stiko Per Larsson
Leksand

Med rötterna i Insjön, Dalarna har Stiko Per Larsson sedan debutalbumet ”Flyktsagor” 2008 sakta, tålmodigt och envist byggt upp en växande publik över hela landet.
Sommaren 2017 vann Stiko Per Larsson Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa med låten ”Kumpaner”. Under vintern 2018 deltog han i Melodifestivalen och fick med sin låt ”Titta vi flyger” framträda inför tre miljoner tittare. Genom sina Vandringsturnéer har han med publikens engagemang samlat in över 1 miljon kronor till SOS Barnbyar under sina turneér till fots genom Sverige.

Samarbetet med Stiko Per Larsson startade med singlarna ”Broarna brinner” och ”Snöar på oss”. Detta kommer nu följas upp med en storsatsning på nytt album och turné under 2020.

Nytt album: hösten 2020


Sanna Sjödén
Älvdalen/Borlänge

21-åriga Sanna Sjödén från Älvdalen släppte sin första singel ”Öppna Ögonen” i september 2018. En raplåt med välskrivna verser och melodiös refräng som redan efter några veckor hade över 10000 spelningar på Spotify. Sedan dess har hon släppt ytterligare två singlar och en musikvideo i samarbete med Dalapop. Sanna uppmärksammades stort med singeln ”Ig Ir Ig”, den första hip hop-låten framförd på Älvdalska, och medverkade bland annat i TV4 Nyhetsmorgon.

2020 kommer Sanna producera nytt tillsammans med Borlängerapparen Prop Dylan och även samarbeta med ett flertal aktörer inom svensk hip hop. Ett flertal singlar och en EP kommer släppas under året.

Ny EP: hösten 2020