Hoppa till innehåll

Valborgsfirande sänds direkt

Succén med livesända konserter från stora scenen i Kulturhuset tio14 fortsätter. På valborgsmässoafton kommer Stiko Per Larsson, Bengan Janson, Anna Ihlis, Hanna Enlöf och manskören MDP-kvartetten att stå på scen.

-Många valborgsfiranden runt om i Dalarna är inställda på grund av coronaviruset. Nu väljer vi att göra en streamad variant av firande i stället, som vi tror kommer att bli mycket uppskattat, säger projektledaren Per Staffas, Falu kommuns evenemangssamordnare.

Satsningen på We have a stream, med livesända konserter, har blivit en riktig succé och valborgsfirandet ska ses som en fortsättning på det samarbetet.

-Vi satt och diskuterade på vad vi skulle göra härnäst, och då dök det här med valborgsfirande upp. På den vägen är det. Det blev en kort startsträcka, säger Per Staffas.

Valborgsfirandet på Stora scenen kommer att starta klockan 19.00 med att landshövding Ylva Thörn håller ett tal.

Artisterna som uppträder är manskören MDP-kvartetten, Anna Ihlis & Hanna Enlöf, Stiko Per Larsson och Bengan Janson.

-Vi löste det här snabbt, och det känns superroligt att kunna bjuda på just de här artisterna. De passar bra in i sammanhanget, säger Daniel Olsson på Dalapop, som är ett resurs- och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna.

We have a stream är ett samarbete mellan Falu Kommun, Kulturhuset tio14, Dalapop och Scekab.

Just Valborgsfirandet gör We have a stream även i samarbete med Leksands Kommun och Borlänge Kommun.

Sändningen, som startar klockan 19.00, kommer att sändas på dt.se.