Hoppa till innehåll

Dalapops föreläsningsdag 31 oktober – se livestreamen här

Trots pandemi och restriktioner ska vi givetvis ha en flådig föreläsningsdag i år. Dock kommer de flesta av er att få ta del av den hemifrån genom en superproffsig livestream som du kan se här eller på vår Facebooksida. Dock finns det 50 kostnadsfria biljetter för de som vill uppleva föreläsningarna på plats från Kulturhuset tio14 i Falun. Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller avstånd i salongen.

Du som vill delta på plats paxar din biljett här. Först till kvarn!
https://billetto.se/e/forelasningsdag-med-dalapop-biljetter-487230

Program

10:00-11:30 Birgitta Haller (promotion)
11:30-12:30 Lunchpaus
12:30-14:30 Daniel Johansson (streaming och framtidsspaning)
14:45-16:00 Vanessa Park (sociala medier)

Praktisk information

Plats: Kulturhuset tio14 eller via livestream på dalapop.se eller vår Facebooksida.
Tid: 10:00-16:00 med paus för lunch.
Pris: Kostnadsfritt både att närvara fysiskt eller se på livestream

Vi värdesätter branschkunskap mycket högt och ser det som en självklarhet att om du vill satsa på din musik behöver du också lära dig hur musikbranschen fungerar och vilka nödvändiga steg du behöver gå igenom. Därför kommer vi lägga mycket stor vikt vid närvaro på föreläsningsdagen inför kommande beslut om supportstöd och samproduktioner.
Med andra ord – vill du satsa med hjälp av oss dyker du upp på föreläsningsdagen.

Livestream

Här ser du hela föreläsningsdagen via livestream:

Presentationer

Birgitta Haller – promotion

Birgitta Haller har jobbat inom musikindustrin sedan slutet av 80-talet. 
Karriären startade på CBS Records (som sedermera bytte namn till Sony Music) och har tagit henne genom i princip alla led – kommersiell radio, musikdistribution, musikportal på nätet och management. Via V2 Records ledde vägen – efter en period av föräldraledighet – vidare in i eget företagande och uppstart av Big Is Promotion. 
Sedan ett år tillbaka driver Birgitta tillsammans med tre kolleger artistagenturen Clap Your Hands AB.

Som ni vet får vi aldrig nog av föreläsningar inom promotion och marknadsföring. Birgitta är en av Sveriges vassaste aktörer på promotion och kommer lära ut hur du enklast marknadsför dig själv som artist.

Daniel Johansson – streaming och framtidsspaning

Hur har musikbranschen förändrats sedan streamingen kom in på marknaden och diskussionen om piratkopiering är ett minne blott. Hur fungerar streamingen, de stora plattformarna och hur får artister och upphovsmän betalt på rätt sätt. Och framförallt: hur ser framtiden ut för streaming och hur ser trenderna ut när vi befinner oss mitt i en pandemi?

Daniel Johansson undervisar vid Music & Event Management i Hultsfred, Musikproduktionsprogrammet i Växjö, samt har ytterligare undervisning i andra kurser och program. Daniels fokus vad det gäller såväl undervisningen som forskningen, är inriktat mot musikindustrin och dess utveckling, framför allt tekniken och ekonomin kring den digitala distributionen.

Parallellt med detta jobbar han aktivt som analytiker och researcher i musikindustrin. För närvarande (2017-2020) upptar det europeiska forskningsprojektet FuturePulse en stor del av tiden. Daniel skriver och analyserar för musikbranschens officiella nyhetsorgan MI, och har under årens lopp på olika sätt jobbat med många av de svenska rättighetsorganisationerna, musikbolagen och musikförlagen.

Vanessa Park – sociala medier

Vanessa Park är entreprenör, föreläsare och nörd inom sociala medier. Hon arbetar främst med digital marknadsföring inom olika branscher som finans, musik, influensers, konferenser mm. Vanessas resa inom mediabranschen startade redan när hon var 17år och sen dess har hon fått chansen att jobba med profiler så som Greta Thuneberg, Barack Obama, Gary Vaynerchuck, och den svenska kungafamiljen med flera. 

”Under min föreläsning ska jag lära er vikten av närvaro på sociala medier, hur du marknadsför dig själv och skapar en följarbas. Jag ska också berätta om varför musikbranschen måste ändras och bli mer online-baserad.  Du kommer att få lära dig vad just DU ska göra för att äga denna förändring istället för att gömma dig.”

Har du någon gång sagt meningen, – Jag vill bli bättre på allt inom sociala medier men jag tycker det är så svårt

Då är denna föreläsning perfekt för dig!