Hoppa till innehåll

Musicmatch – Ett ekonomiskt stöd för att mildra coronapandemins effekter

Musik i Dalarna, Folkmusikens hus och Dalapop upprättar Musicmatch – ett ekonomiskt stöd för att mildra coronapandemins effekter på Dalarnas musikliv. Nu ska en halv miljon kronor delas ut till yrkesverksamma inom musik.

”Coronapandemin har slagit hårt mot kulturen och därför är vi mycket glada att kunna upprätta detta stöd för att dämpa dess effekt för alla verksamma inom musikområdet i Dalarna.” 
– Karin Holdar, länsmusikchef

Stödet delas upp i tre delar: konstnärligt stipendiumproduktionsstöd studio och produktionsstöd videosession och kan sökas av yrkesverksamma musiker, låtskrivare, producenter, arrangörer, tekniker och agenter etc. Sökande måste ha en yrkesverksam funktion inom musik, samt vara skriven eller ha sin huvudsakliga verksamhet i Dalarna alternativt att den sökandes företag eller förening har säte i Dalarna. Ansökan öppnar 1 december och stänger 31 december 2020.

LÄS MER OCH ANSÖK VIA WWW.MUSIKIDALARNA.SE/MUSICMATCH