Hoppa till innehåll

Nominera dina favoriter till Dalecarlia Music Awards

Onsdagen den 24 mars 2021 går den åttonde upplagan av Dalecarlia Music Awards av stapeln, där Dalarnas musikliv 2020 kommer att hyllas. Måndagen 14/12 kl 09.00 öppnas möjligheten upp för allmänheten att nominera sina favoriter:
https://dalecarliamusicawards.com/

Dalecarlia Music Awards är Dalarnas egen gala som uppmärksammar och manifesterar styrkan och bredden i Dalarnas fantastiska musikliv.
Något som är extra viktigt i år enligt projektledaren Liz Almqvist:

“​Det föregående året har för oss alla har varit väldigt speciellt och utmanande – som har påverkat musikbranschen och Dalarnas musikliv väldigt hårt. Just därför behöver vi extra mycket i år ett sammanhang där vi kan samlas runt, och lyfta, all den fantastiska musik som kommer från Dalarna.​” – Liz Almqvist

Pris kommer att delas ut i tretton kategorier:

 • Årets Band
 • Årets Album
 • Årets Artist
 • Årets Producent
 • Årets Låt
 • Årets Folkmusik
 • Årets Musikvideo
 • Årets Låtskrivare
 • Årets Klassiska
 • Juryns Hederspris
 • Årets Insats (DT’s pris)
 • Årets Nykomling (P4 Dalarnas pris)
 • Dalarnas Bildningsförbunds pris

“​Vi ser att det har släppts mycket mer musik än tidigare år Dalarnas, baserat på det underlaget så har vi en känsla att det finns mycket att bedöma i år​” – Pelle Andersson, Juryns Ordförande.

Förändrat från i fjol är att “Årets Arrangör” utgår, då antalet arrangemang är för få för att kunna bedömas, samt att Dalarnas Tidningars ordinarie pris “Årets Liveupplevelse” i år bytts ut mot “Årets Initiativ”.
Kriterierna för priset blir att det tilldelas någon/några/något som gjort betydande insatser för musiklivet under året. Det kan vara allt från projekt, forskning, samlingsskivor, kulturarvsbevarande insatser, streamade konsertserier, innovationer, omställning etc som har bidragit till att lyfta musik från Dalarna eller livescenen i länet.

Formen för hur själva galan kommer genomföras presenteras närmre inpå, för att bäst möjligt kunna anpassa galan efter vårens rådande restriktioner. Dock kommer alla kunna förvänta sig en högkvalitativ livestream, där prisutdelning i tretton kategorier varvas med liveuppträdanden av aktuella Dalaartister som kommer presenteras under våren.

OM DALECARLIA MUSIC AWARDS
Dalecarlia Music Awards har instiftats för att uppmärksamma och manifestera styrkan och bredden i Dalarnas fantastiska musikliv.
Huvudmannaskapet bärs av Dalapop och Musik i Dalarna, i samarbete med Falu Kommun och Borlänge Kommun.
Arbetet leds av projektledare Liz Almqvist i nära samverkan mediapartners MittMedia och Sveriges Radio P4 Dalarna. Huvudsamarbetspartner är Dalakraft. Sponsorer är Brunnsviks Folkhögskola och Rytmus.

Läs mer och nominera här!