Hoppa till innehåll

Dalapops produktionsstipendium till Martin Riverfield och Mats Björke

Under hösten utlyste Dalapop tillsammans med Green Hotel och Musikercenter en ny omgång av Dalapops produktionsstipendium som delas ut en gång per år. Stipendiet delas ut till en artist eller ett band som visat motivation och driv under det gångna året och behöver skapa, repa eller producera i en kreativ miljö. På julafton presenterades årets stipendiat.

Under en långhelg får stipendiaten vistas i den kreativa miljön på Green Hotel där hotellet ställer upp med boende med högsta komfort och fantastisk utsikt över Siljan. Musikcenter ser till att allt som behövs för att repa och skapa låtar finns på plats och Dalapop ordnar med mat och eventuella kringkostnader.

I år tilldelas stipendiet Martin Riverfield och Mats Björke.

Martin och Mats är två musiker med lång och gedigna bakgrunder i exporter från Dalarna. Via en bekants bekant fördes vi samman för att skriva musik ihop vilket visades sig fungera väldigt bra.

Det som var konstigt var att vi aldrig hade träffats förut. Inte en på en turné. Kanske är Rock and Roll och Rock and Roll olika. Men för oss handlar det om musik. och för att kunna utveckla den sökte vi stipendiet för att kunna skriva klart det vi påbörjat. Skriva något nytt och eventuellt bjuda in någon av våra favoritartister från Dalarna att medverka på en låt, säger Martin Riverfield.

Musikbranschen är brokig och man måste vara medveten om så många delar. Det gör också att man tappar fokus ibland, fokus på låtarna! Jag hoppas att det här ska kunna ge mig själv det där fokuset som behöver få infinna sig. För när det händer så vet jag att det blir riktigt bra. Det blir musik på riktigt som kan ge mig själv och många andra glädje, tröst och inspiration, säger Mats Björke.

Martin Riverfield Engström är låtskrivare, musiker och producent från Bjursås, bosatt i Falun. Han är mest känd som frontfigur i bandet Martin Riverfield & The Wheels of Fortune men har under året även skrivit flertalet låtar åt bland annat Larz-Kristerz.

Mats Björke är röstlös musiker och producent från Borlänge som har haft många järn i elden sedan han lämnade Mando Diao 2014. Han driver även studion och skivbolaget Lab 259 och har under senare år samarbetat nära artister som Caj Karlsson och Thorsten Flinck.