Hoppa till innehåll

En halv miljon till Dalarnas musikliv är fördelade

I december 2020 upprättade Musik i Dalarna, Folkmusikens hus och Dalapop det ekonomiska stödet Musicmatch i syfte att mildra coronapandemins effekter på Dalarnas musikliv. Nu har Musicmatchs styrgrupp valt ut de yrkesverksamma som ska få dela på en halv miljon kronor. Listan är lång och spridningen är stor – allt från verksamma inom klassisk musik via folkmusik till populärmusik. 

”Det har varit fint att samarbeta så brett med detta stöd. Folkmusikens hus, Dalapop och Musik i Dalarna sitter tillsammans på stor kunskap om musiklivet i Dalarna och det känns bra att kunna stötta så många frilansande musikarbetare i länet. Ett sånt här stöd kan aldrig täcka alla förluster som gjorts men vi hoppas att vi träffat de som har haft störst behov.

         – Lotta Johansson, länsmusikproducent folk- och världsmusik Folkmusikens hus

Stödet delas upp i tre delar: stipendium för konstnärligt och kompetenshöjande utvecklingsarbeteproduktionsstöd studio och produktionsstöd videosession och kunde sökas av i Dalarna yrkesverksamma musiker, låtskrivare, producenter, arrangörer, tekniker och agenter etc. inom musik. Drygt 150 ansökningar inkom. 

”Mängden ansökningar som kommit in visar att behovet av rent ekonomiskt stöd till musikbranschen i Dalarna är mycket stort. Det är viktigt att påpeka att det här inte på långa vägar täcker det faktiska inkomstbortfallet. Men jag är övertygad om att det här kan ge en liten välbehövlig stimulans till ett antal aktörer i länet som kan hålla lågan uppe ett tag till”

         – Pelle Andersson, verksamhetsledare Dalapop

De som tilldelas stipendium och/eller stöd är:

Stipendium för konstnärligt och kompetenshöjande utvecklingsarbete

 • Anders Nygårds
 • Anders Strandberg
 • Ann-Christine Strandberg
 • Anna Ihlis
 • Anton Lindell
 • Björn Arkö
 • Björn Moberg
 • Caisa Adamek
 • Christoffer Knuts
 • Clara Heinemann
 • Daniel Beckman
 • Elias Gammelgård
 • Ellinor Brolin
 • Erik Morell
 • Erika Lindgren
 • Hanna Enlöf
 • Hannes Heinemann
 • Henrik Rapp
 • Jesper Lindell
 • Jimmy Reimers
 • Kristin Starkey
 • Lars-Olov Johansson
 • Lisa Brolander
 • Livet Nord
 • Magnus Zetterlund
 • Maria Jonsson
 • Mathias Larsson
 • Ola Johansson
 • Olle Lindvall
 • Patrik Steen
 • Per Norén
 • Staffan Lindfors
 • Stefan Morén
 • Stig Ogeskär
 • Tim Grundtman
 • Tord Fjällborg

Produktionsstöd studio

 • Carolina Bengtsdotter Ljung
 • GAUPA
 • Malin Foxdal
 • Mattias Lies
 • Raketklubben
 • Rozerin Kahraman

Produktionsstöd video

 • Anna Ekborg
 • Ian Carr & The Various Artists
 • Svenne Rubins