Hoppa till innehåll

Sabaton, The Tallest Man On Earth och Amanda Bergman uppträder på den digitala musikgalan Dalecarlia Music Awards 2021

Sabaton, The Tallest Man On Earth, Amanda Bergman, Stiko Per Larsson, BJOERN och Anna Ihlis & Are Lauritzen är de sex liveakter som kommer uppträda på Dalecarlia Music Awards den 24 april, som även i år sker helt digitalt.

Det är åttonde året i rad som galan arrangeras, och aldrig tidigare har Dalarnas egen musikgala haft så namnkunniga akter i sin lineup. Detta är såklart en följd av årets pandemi då artisterna som vanligtvis är ute på stora turnéer har behövt stanna upp – och stanna hemma – i Dalarna.

Projektledare Liz Almqvist säger:

“Nu när många av Dalarnas allra största akter för en gångs skull är samlade hemma i Dalarna, så känns det väldigt roligt att kunna passa på att presentera en sådan här lineup! Självklart håller vi alla tummar för att de så snart som möjligt ska kunna komma ut och turnéra som vanligt.” 

“I och med dessa artister så breddar vi tittarskaran som kommer att följa galan. Inte bara runt om i Sverige utan även internationellt. Att få den möjligheten att visa upp Dalarnas musikliv, är om något att sätta Dalarna på musikkartan.” – Daniel Olsson, verksamhetsledare Dalapop  

De sex liveakterna kommer förgylla galan där Dalarnas musikliv lyfts och hyllas. Vinnarna kommer att utses i tretton kategorier, däribland “Årets band”, “Årets artist” och “Årets insats”.

De nominerade i samtliga kategorier kommer offentliggöras senare under februari.

Galan kommer vara helt digital och livesänds onsdagen 24 mars kl. 19.00.