Hoppa till innehåll

Föreläsningsdag hos Dalapop

Gnugga geniknölarna, vässa pennorna och ta med det goda humöret – Det är dags för föreläsningsdag hos Dalapop i november! Äntligen kan vi bjuda in ett gäng grymma föreläsare till kontoret för att se till att ni får inspiration, kunskap och en spark i rätt riktning. I år tar vi oss an ämnen som låtskriveri och musikjuridik. Och så grottar vi ned oss i Youtube.

Årets föreläsare är:

Louise Lennartsson

Louise Lennartsson, låtskrivare och artist från Göteborg, baserad i Stockholm. Louise frontar bandet estraden och går under namnet Lou Elliotte som soloartist. Just nu jobbar hon med Veronica Maggio på hennes nästa platta och har tidigare även skrivit till bl a Molly Sanden, Victor Leksell, Jireel, Norlie & KKV och Darin.Tillsammans med Grammisnomineringar i kategorierna Årets Låt och Årets Pop har hon även varit nominerad till P3 Guld 4 år i rad. Louise kommer berätta om sin resa och svara på alla frågor ni har kring låtskriveri och artisteri.

Erik Gossas

Erik Gossas är musikentusiasten med en särskild kärlek till musik i rörligt format och dansband. Till vardags arbetar han som operativ chef på United Screens Music, där han ansvarar för artist & label relations- och digital rights-avdelningarna. Dessförinnan jobbade Erik med digitala rättigheter, Youtube-strategier och artisthantering på influencernätverket United Screens, fram till 2019 när han var med och startade upp dotterbolaget United Screens Music.Några av de artister som Erik jobbat med under åren är Alan Walker, Zara Larsson, PelleK, Frog Leap Studios, Kapten Röd, Raon Lee, Einár och Mimikry. Erik är utbildad inom Music and Event Management på Linnéuniversitetet. Dessutom har han studerat Music Business vid California State University, Chico, USA.

Mats Hidegård

Musikbranschens ekonomi utgörs till en mycket stor del av avtalsreglerade immaterialrätter. Det är med andra ord viktigt att du har koll på juridiken oavsett om du är låtskrivare, musiker, producent, masterägare eller arrangör. Mats Hidegård är en av Sveriges främsta musikjurister och kommer till oss för att hålla en grundkurs i musikbranschens juridik.Mats Hidegård har en gedigen erfarenhet av musikjuridiken. Efter ett par år på en internationell advokatbyrå, Baker & McKenzie, jobbade han som chefsjurist på Sony Music Entertainment Sweden i 12 år innan han startade sin egen byrå, Wildside Law AB.
Han representerar artister och andra upphovsmän både internationella som nationella. Han har genom sina år på Sony Music och Wildside Law arbetat med klienter inom alla genrer inom musikbranschen, såsom Kygo, Alan Walker, Kent, Scarlet, Mister Misery, Mustasch, In Flames, Bo Kaspers Orkester, Arnthor Birgisson och liknande.

Rita in 20 november i kalendern! Mer information och tider kommer inom kort. Alla föreläsningar är kostnadsfria och vi tittar på möjligheten att sända samtliga föreläsningar på livestream.