Dags att söka Dalapops produktionsstipendium

Ibland är det svåraste med att vara skapande artist eller spela i band att få tiden att räcka till för att skriva nya låtar, repa in de, göra färdigt eller spela in enklare demos på låtarna. Vid sidan om alla steg som studioinspelning och livespelningar är låtsnickrande i en inspirerande miljö något av det viktigaste för ett band, en duo, en låtskrivare, en producent eller en artist. Vi tror att en pepp i rätt riktning kan vara avgörande för att fortsätta orka producera ny musik.

Därför återkommer nu Dalapops produktionsstipendium som tidigare tilldelats Martin Riverfield & Mats Björke, BJOERN och David Rönnegård. Ett vistelsestipendium där du får möjligheten att skapa i en kreativ miljö i vackra Tällberg vid Siljan. I år kommer stipendiaten offentliggöras på julafton.

Stipendiet är ett samarbete mellan Dalapop, Green Hotel och Musikcenter.
Under en långhelg får du och/eller ditt band vistas i den kreativa miljön på Green Hotel där hotellet ställer upp med boende med högsta komfort och fantastisk utsikt över Siljan.

Stipendiet delas ut till ett band, låtskrivare, producent eller artist från Dalarna som har visat motivation och driv för sitt musikskapande under det gångna året. Nomineringar och ansökningar görs på mejl och vistelsen sker under våren 2022. Sista ansökningsdag är 30 november 2021.

Nomineringar och ansökningar skickas till ansokan@dalapop.se Uppge ”Stipendium” i ämnesraden! Skriv gärna så utförligt som möjligt varför du ska tilldelas stipendiet.