Hoppa till innehåll

Maja Ottilia tilldelas Dalapops produktionsstipendium

Under hösten utlyste Dalapop tillsammans med Green Hotel och Musikercenter den fjärde upplagan av Dalapops produktionsstipendium som delas ut en gång per år. Stipendiet delas ut till en artist eller ett band som visat motivation och driv under det gångna året och behöver skapa, repa eller producera i en kreativ miljö. På julafton presenterades årets stipendiat.

Under en långhelg får stipendiaten vistas i den kreativa miljön på Green Hotel där hotellet ställer upp med boende med högsta komfort och fantastisk utsikt över Siljan. Musikcenter ser till att allt som behövs för att repa och skapa låtar finns på plats och Dalapop ordnar med mat och eventuella kringkostnader.

I år tilldelas stipendiet artisten och låtskrivaren Maja Ottilia.

Maja Ottilia, eller Maja Bäckman som hon egentligen heter, är uppvuxen i Orsa och har under de senaste åren positionerat sig som en oerhört produktiv artist som ständigt utvecklas och visar ett brett genremässigt register.

– Jag är sjukt glad och tacksam över att få det här stipendiet och tiden att koncentrerat fokusera på min musik. Det känns också som jag har börjat hitta hem i mitt låtskrivande och det ska bli fantastiskt att utveckla det hemma i Dalarna och vackra Tällberg, säger Maja Ottilia.

Maja Ottilia debuterade 2020 med singeln ”Om vi kan börja om” som även tävlade i 2020 års upplaga av P4 Nästa. Under 2021 släpptes hennes första EP, ”Våra bästa år”, samt singlarna ”Ångrar allt”, ”Bra” och ”Du får gärna välja”. Utöver det har Maja även släppt den innovativa EP:n ”Våra bästa år (Zoom Sessions)” som i pandemitiden spelats in över det digitala mötesverktyget Zoom, samt åter deltagit i P4 Nästa med låten ”Bra”.

Tidigare stipendiater:

2018: David Rönnegård
2019: BJOERN
2019: Mats Björke & Martin Riverfield