Hoppa till innehåll

Digitala workshops för dig som vill lära dig mer om musikbranschen

BD Pop, Dalapop och Talentcoach gör återigen gemensam sak och erbjuder nu tre digitala workshops för musikbranschen i Norrbottens, Dalarnas och Kalmar län under Februari och mars 2022

Varje organisation kommer vara värd för varsin digital workshop som hålls på Zoom och är öppna för alla som jobbar nära organisationerna. Samtliga workshops är kostnadsfria.

Vårens workshops

10/2 Kl 18.00
Upphovsrätt

Att förstå grunderna inom upphovsrätten ger dig som låtskrivare eller utövande musiker kunskap om de rättigheter som följer av att skapa och spela musik. Här får du lära dig nyckelbegrepp som verkshöjd och närstående rättigheter och får dessutom insikter som gör att du kan undvika vanliga fallgropar för upphovspersoner.

Thomas Karlsson jobbar för Talentcoach inom låtskriveri och artistutveckling. Han har arbetat som låtskrivare under många år och har därutöver erfarenhet av förlagsverksamhet.

24/2 Kl 18.00
Musikbranschens funktioner

Musikbranschen är uppbyggd på en massa olika funktioner, roller och bolag. Ibland kan det vara svårt att få en överblick över vad alla dessa funktioner egentligen gör. Du har säkert hört ord som management, förlag och skivbolag – men vad är det de egentligen gör?

I den här digitala workshopen går vi igenom musikbranschens roller och funktioner så att du efteråt får en bättre inblick i hur musikbranschen är uppbygd och vad de olika funktionerna sysslar med. Vi kommer även gå igenom en del begrepp och ord som ofta förekommer i musikbranschen. En ordentlig grundkurs helt enkelt!

Daniel Olsson, till vardags verksamhetsledare på Dalapop och tidigare bland annat festivalchef på Peace & Love, leder workshopen.

10/3 Kl 18.00
Demoinspelning

Klicka här för att ansluta till workshopen!

Att kunna spela in sin egen musik har blivit allt vanligare – och allt viktigare! Att kunna presentera idéer, spela in pålägg hemma och skruva fram egna sound är dels kostnadseffektivt, men också utvecklande ur konstnärlig och kreativ synpunkt. Du kan lägga de där extra timmarna på att hitta rätt färger och klanger utan att timarvodet rinner ut ur plånboken.

Men när det låter skit då? Vad kan man göra för att lyfta sin heminspelning? Hur kan man få ett tydligare, renare och mer professionellt ljud`

I denna workshop går vi in på olika tekniker för att maximera demoinspelningen. Vi pratar mikrofonplacering, dubbning, templates, layering och andra effektiva inspelningstekniker för såväl artister som nybörjarproducenter.

Tomas Bäcklund Thuneström, Artistutvecklare på Bdpop samt frilansande Musiker, Producent, Inspelningstekniker och Mixare.