Hoppa till innehåll

Föreläsningsdag hos Dalapop 19 november

Gnugga geniknölarna, vässa pennorna och ta med det goda humöret – Det är dags för föreläsningsdag hos Dalapop! Ett måste för dig som satsar på musiken.

Även i år har vi bjudit in ett gäng grymma föreläsare till kontoret för att se till att ni får inspiration, kunskap och en spark i rätt riktning. I år tar vi oss an ämnen som DYI-turnébokning och PR. Och dessutom djupdyker vi i hur du syr ihop en Europaturné.
19 november är datumet och vi drar igång kl. 10:00 och håller på till ungefär 16:00 med paus för lunch.

Lördagens hålltider är:

10:00 Start
10:15 Josefine Nilsson – PR
11:30 Lunchpaus
12:30 Hilma Kekkonen Orrell – DIY Turnébokning
14:15 Magnus Gunnerfeldt & Martin Hjertton – Turnera i Europa

Årets föreläsare är:

Hilma Kekkonen Orrell

DIY-turnébokning

Hur hittar man rätt spelställe? Hur kontaktar du dem och förvaltar kontakten som ett proffs? Hur ska du tänka kring gage? Här har du chansen att få ett stort antal tips och trix du kan behöva för att bli bra på att boka fler och bättre spelningar.

Hilma Kekkonen Orrell är hjärnan och hjärtat bakom HKO Bookings. Hon står även bakom en en mängd klubbkvällar och festivaler över hela Sverige. Bland annat Klubb Plonk (Göteborg) klubb på Villa Elfkullen (Uddevalla) November ember (Uddevalla). Sedan 2020 bokar hon spelningarna på Nomad i Stockholm där det hittills under 2022 har spelat över 200 band.

Josefine Nilsson

PR

Vi är ju brutalt glada över att ha en av Sveriges bästa agenter inom PR och musikmarknadsföring i Dalarna och nu har du chansen att lära känna henne lite bättre. PR-trenderna förändras ständigt vilket innebär att det du lärde dig för tre år sedan troligtvis inte gäller idag. Här får du tips och tankar på hur du bäst marknadsför dig i det moderna medielandskapet 2022.

Josefine Nilsson har sin ryggrad i musikbranschen och driver idag J.NILS PR som är en nystartad byrå med fokus på PR, marknadsföring och kommunikation inom musik och kreativa verksamheter, baserad i Stockholm och Dalarna. Förutom att driva J.NILS PR är Josefine även manager till den svenska pop-artisten, Amanda Fondell, samt sitter i styrelsen och är PR manager för shesaid.so Sweden; det svenska kapitlet av shesaid.so som är ett globalt nätverk för kvinnor, könsminoriteter och så kallade allies inom musikbranschen.

Innan hon startade eget har Josefine arbetat aktivt och överskridande med B2B & B2C relationer, digital marknadsföring/sociala medier och projektledning samt PR, content-produktion och kommunikation. Senast var hon produkt och marknadsansvarig över Norden på det globala musikbolaget [PIAS] där hon arbetade med både nordiska så väl som internationella artister, band och kampanjer.

Innan [PIAS] har hon jobbat med bland annat sociala medier, kommunikation och projektledning för distributionsbolaget ALOADED, independent skivbolaget Hybris och TEN Music Group.

Martin Hjertton & Magnus Gunnerfeldt

Turnera i Europa

Två välkända ansikten i Dalarnas musikmylla! Martin och Magnus utgör tillsammans med Paulina Hjertton ryggraden i det framgångsrika punkrockbandet The Sensitives. Ett band som har åkt mer minibuss än vad du har gjort.

The Sensitives har sedan starten fokuserat på att turnera i Europa och har gjort mångdubbelt fler spelningar på den Europeiska kontinenten än vad de har gjort på hemmaplan i Sverige. Martin och Magnus kommer nu äntligen att ge sina bästa tips på hur du syr ihop en turné utomlands. Vad skiljer Sverige från resten av Europa? Hur är turnéklimatet i respektive land? Hur får man kontakt och intresse från Europeiska spelställen? Vad ska man se upp med?

Här har ni chansen att lära er grunderna i Europeisk turnébokning och troligtvis få höra berättelser om punkgrytor, kalla stengolv och tyska poliser.

Rita in 19 november kl. 10:00 i kalendern! Mer information och tider kommer inom kort. Alla föreläsningar är kostnadsfria. Tyvärr har vi i år inte möjlighet att sända föreläsningarna online. Så se till att masa er till Dalapopkontoret. Om ni har tur så bjuder vi på kaffe!