Hoppa till innehåll

Dalapops produktionsstipendium till Oliver Storgärds

Under hösten utlyste Dalapop tillsammans med Green Hotel och Musikcenter den femte upplagan av Dalapops produktionsstipendium som delas ut en gång per år. Stipendiet delas ut till en artist, producent eller ett band som visat motivation och driv under det gångna året och behöver skapa, repa eller producera i en kreativ miljö. På julafton presenterades årets stipendiat.

Under en långhelg får stipendiaten vistas i den kreativa miljön på Green Hotel där hotellet ställer upp med boende med högsta komfort och fantastisk utsikt över Siljan. Musikcenter ser till att allt som behövs för att repa och skapa låtar finns på plats och Dalapop ordnar med mat och eventuella kringkostnader.

I år tilldelas stipendiet artisten, producenten och klubbarrangören Oliver Storgärds. Även känd under artistnamnet OLING.

Oliver Storgärds från Rättvik har i över 10 år satsat helhjärtat på musiken och att utvecklas som artist på den globala marknaden.

Under de senaste åren har han jobbat med att forma sitt konstnärliga uttryck inom den elektroniska musiken och släppte sin debut-EP som OLING i december 2021. Debuten öppnade upp för större spelningar och under hösten 2022 spelade Oliver i Mexiko, London samt i Blå Hallen i Stockholm.

Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som ges denna möjlighet i detta skede av min karriär och jag tror absolut att detta stipendium kommer kunna hjälpa mig att utvecklas och ta min artistkarriär till nästa steg under det kommande året. För varje dag som går påminns jag om hur viktigt min tid i studion är. Att helt ostört kunna dyka ner i min konstform under omständigheter likt detta är få förunnat och jag ser så mycket fram emot att få komma hem till underbara Dalarna under 2023 och skriva ny musik på Green Hotel, säger Oliver Storgärds.

Under 2023 är Oliver bokad för spelningar i Kairo, London, Oslo och Seoul och ska även släppa ett flertal nya releaser. Oliver har tidigare producerat Sveriges officiella OS-låt för John Lundvik, skrivit och producerat Official Anthem för världens största CS-turnering, ESL finalen i Polen, och mycket mer under sin karriär som producent.

Vistelsen för stipendiaten sker under våren 2023.

Tidigare stipendiater:

2018: David Rönnegård
2019: BJOERN
2019: Mats Björke & Martin Riverfield
2021: Maja Ottilia