Hoppa till innehåll

Xion vinner Imagine Sweden 2023

Efter helgens riksfinal av Sveriges största musiktävling för unga, Imagine Sweden (tidigare Musik Direkt), kunde thrash-kungarna från Borlänge titulera sig som vinnare och Sveriges representanter till den internationella finalen i Bryssel senare i år.

Juryns motivering:
I en genre med höga krav på teknisk skicklighet sitter allt till perfektion. Med en högenergisk, galopperande spelglädje och en power utan dess like skapas refränger som lyfter taket. Akten står bredbent på giganters axlar och kommer snart bli en av dem. Världen står för deras fötter.

I december väntar som sagt fortsatt tävlan för Xion i Imagines internationella final i Bryssel. Xion skriver in sig som en i raden av Imagine-vinnare från Dalarna i gott sällskap med Sabaton och Peter Åberg.

I fredags släpptes Xions nya singel, ”Men Who Play God” hämtad från det kommande debutalbumet som produceras i samproduktion med Dalapop.