Hoppa till innehåll

Dalapop i Stockholm 23 augusti

Dalapop kommer till stan! Och dessutom mitt i sommaren!
Det är ju något av en tradition att det regionala resurs- och produktionscentret Dalapop tar tåget från Dalarna för att bjuda på gemytliga klubbkvällar två gånger per år. Nu utökar vi med en ”summer edition” på ny plats och hälsar alla välkomna till Stadsgårdsterminalen och Kollektivet Livet Bar & Scen. En fantastisk venue med sjöutsikt över hela stan!

Som vanligt är det gött häng som gäller. Och den här gången tar vi med oss hela tre liveartister för varsitt kortare set. Vi ger er:

Broder Henrik Rapp
Diane Emerita
Peter Åberg

Fritt inträde, uppsluppen mingelstämning, kom som du är, gå när du vill osv. Ett gyllene tillfälle att få hänga med oss på Dalapop och samtidigt träffa artister från Dalarna. Ni som har varit med förr vet hur trevligt och gemytligt det brukar vara. Den här gången med sol och Stockholms bästa utsikt!
Vi hänger på Stadsgårdsterminalen från 17:00.

MER INFO

  • Plats: Kollektivet Livet Bar & Scen, Stadsgårdsterminalen (T: Slussen)
  • Datum: 2023-08-23
  • Tid: Från 17:00
  • Live: Broder Henrik Rapp, Diane Emerita, Peter Åberg
  • Övrigt: Fri entré och välfyllda kylar!

OM ARTISTERNA

Broder Henrik Rapp
Broder Henrik Rapp är en 31-årig artist från Falun som skriver pop/rock med stort fokus på texterna. Sedan 2018 har han släppt tre album som rönt stor uppmärksamhet i pressen och hyllats för sin moderna lyrik och höga verkshöjd. Hans musik har bland annat omskrivits i Expressen och av Aftonbladets Per Bjurman som även utsåg singeln Riksväg 69 Revisited till en av årets bästa låtar 2021.

Diane Emerita
Diane Emerita har den fängslande förmågan att fånga ärlighet med sin djupa och emotionellt laddade röst. Ändå är det det hennes kompletterande fantasifulla pianospel som skapar grunden till hennes äventyrliga och råa sound. Diane Emeritas musik härrör från alternativa popstrukturer, en klassisk pianoskolning och en själfull sång – som blir ensam i sitt slag.

Peter Åberg
Med sin uttrycksfulla personlighet, sina lekfulla men samtidigt allvarliga texter, i samspel med den organiska, nära ljudbilden och en röst som liknar en yngre Albin Lee Meldau, känns Peter Åberg helt rätt i tiden. Peter har sysslat med musik i varenda hörn av sitt liv och 2021 stod han som vinnare av Imagine Sweden – Sveriges största musiktävling för unga.