Hoppa till innehåll

Johan Berg är Dalapops popkonsulent

Säg hej och välkommen till Johan Berg som är Dalapops nyanställde popkonsulent. Johan kommer vara Dalapops ögon, öron och muskler på plats ute i regionen och fokusera på unga artister och nya artister och band.

Johan är 19 år och kommer från Falun. Troligtvis känner du igen honom från metalbandet Xion där han spelar bas. Johan tog studenten från Rytmus i Borlänge förra året och är ett känt ansikte i Dalarnas yngre musikliv. Med andra ord är vi superglada över att Johan börjar hos oss på Dalapop.

Popkonsulentens arbete bygger på direktkontakt med det fria musiklivet, kommuner, studieförbund och andra aktörer. Genom samarbeten med dessa ska vi göra det möjligt för fler unga i Dalarna att arbeta med musik. Baserat på de reella behov som finns ute i kommunerna så kommer talangutveckling, arrangörsstöd, utbildningar och såväl lokala som regionala projekt vara en del av Johans arbete.

Johan kommer även arbeta med musikscenerna i regionen för att skapa fler speltillfällen i Dalarna.

Tjänsten som popkonsulent har gjorts möjlig tack vare medel från Sparbanksstiftelsen Dalarna och Leksands Sparbank.

Kontakt:
Johan Berg
johan.berg@dalapop.se